2023-12-12 12:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sinan Akyüz’ün koordinatörlüğünde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) desteği ile “Geleceği Düşün: Kentte Eşitlik için Harekete Geç!” başlıklı projenin eğitimi verildi.

Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirilen proje kapsamında Niğde Ömer Halisdemir, Yozgat Bozok, Erciyes ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve İç Mimarlık bölümlerinden gelen lisans ve lisansüstü öğrencilere sürdürülebilir kalkınma amaçları odağında daha eşitlikçi kentsel mekanlar tasarlanması için teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verildi. Katılımcıların yol, konaklama ve yemek bedelleri ise TÜBİTAK tarafından karşılandı.

Eğitimde ayrıca Mimar ve Şehir Plancısı adaylarında Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve küresel sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak, küresel sorunlar için çözüm üretirken farklı kullanıcı gruplarının ihtiyaçlarına duyarlı olmanın meslek pratiklerinin bir parçası olmasına katkı sağlamak da amaçlandı.

Eğitim ile ilgili detaylara https://www.esitkentitasarla.com sitesinden erişilebilir.